top of page
joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere

JOOGAPOLULLASI MUKANA

Rautaisen ammattitaidon ja tiedon omaavat opettajat
Kirsi Tikka, Aallon joogaopettajakoulutus, joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere
Kirsi Tikka - Pääkouluttaja

Kirsin tunneilla on läsnä kerroksellisuus - sisältä käsin liikkuminen, itsensä kuuntelu, aitous. Tuntini ovat lempeän dynaamisia tempoltaan, jokainen harjoittaja toki kokee tunnin intensiteetin päivästä riippumatta eri tavoin. Inspiroidun vuodenajoista, lukemistani joogafilosofian teksteistä, runoista, ihmisten välisestä sanattomasta ja sanallisesta kommunikaatiosta. Olen kiinnostunut siitä miten, liikkua sisältä käsin ikään kuin luut liikuttaisivat lihaksia tai miten iho on hengittävä ja tunteva." Tälle inspiraationa on toiminut israelilainen gaga- tanssitekniikka, vaikka sama idea löytyy monista kehomielilajeista.

 

Ensikosketuksen joogaan Kirsi sai 13-vuotiaana vierailevalta  baletinopettajalta Saima Kranigilta, mutta varsinainen joogakärpänen iski 19-vuotiaana. Silloin jooga toimi terapeuttisena ja mieltä avartavana kokemuksena tanssin rinnalla. Vakava fyysinen loukkaantuminen ohjasi hänet joogan pariin ja siitä hetkestä avautui uusi maailma.

Ensimmäinen joogan harjoitusmuoto oli astangajooga, ja parhaimpia hetkiä matolla olivat alun ja lopun mantrahetket. Joogan filosofian puoli on kiehtonut alusta saakka, ja se on ollut Kirsin harjoituksen ydin koko joogapolun ajan. 

Ensimmäiseltä ammatiltaan Kirsi on ammattitanssija (Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos). Hän opiskeli pääaineenaan balettia ja sivuaineena nykytanssia Balettioppilaitoksessa vuosina 1999-2006. Ammattitanssijan työn ohella hän alkoi ohjata joogaa, ja vuoden 2008 syksystä alkoi opettaa joogaa päätoimisesti. Joogan opettamisen rinnalla hän opiskeli kulttuurintuottajaksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa vuosina 2012-2017. Tällä hetkellä Kirsi opiskelee teologiaa ja uskontotieteitä Åbo Akademiassa, Turussa.

Joogakouluttajana Kirsi on toiminut vuodesta 2017 lähtien, ja joogakoulutusten lisäksi toiminut kouluttajana myös Personal Trainer Akatemialla vuosina 2017-2019. Tällä hetkellä hän opettaa ja kouluttaa Helsingissä Yoga Base Helsinki- nimisellä studiolla, jonka toinen perustajajäsen hän on, sekä säännöllisiä omia joogatunteja ja työpajoja Lappeenrannassa ja Tampereella. Helsingissä hän kouluttaa jooganopettajia Roots to Rise Yoga- nimen alla, sekä on toiminut vierailevana opettajana mm. Pranama Kallion opettajakoulutuksessa. Kesällä ja syksyllä 2020 Kirsi oli perustamassa Saimaa Yoga Collectivea Lappeenrantaan, joka on hänen lapsuuden kotikaupunkinsa, ja myös nykyinen toinen kotikaupunki.Vuosien saatossa Kirsi on ehtinyt opiskella lukuisissa joogan opettajakoulutuksissa. Mainittakoon mm. hatha vinyasa, yin-jooga, Embodied Yoga, Ishta Yoga, Shakta Yoga ja Shaiva Tantra.

Kirsiä kiehtoo ihminen psykofyysisenä ja henkisenä kokonaisuutena. Siksi joogan oppilaana ja opettajana hänelle tärkeintä on katsella kaikkia ihmisiä kokonaisuutena.

joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere, Janne Kontala
Janne Kontala - Joogan filosofia

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005 alkaen. Hänen erikoisalaansa ovat joogan filosofia ja meditatiiviset menetelmät.

Jannella on ylin Yoga Alliancen kouluttajapätevyys (E-RYT 500; YACEP) ja tohtorintutkinto uskonotieteestä (Åbo Akademi, 2016).

 

Häneltä on ilmestynyt suomeksi kaksi kirjaa joogasta (Joogan Sydän; Yoga-sutra. Hiljaisen mielen tie); kolmas, kommentaari Bhagavad-gitaan, ilmestyy syksyllä 2023.

Matti Rautaniemi, Aallon joogaopettajakoulutus, joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere
Matti Rautaniemi - Joogan historia

Matti Rautaniemi on joogan historiaan erikoistunut uskontotieteilijä, tietokirjailija ja suomentaja. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja tekee väitöskirjaa Suomen joogahistoriasta Åbo Akademissa. Matin kirja Joogan historia (Basam Books 2020) on kerännyt kiitosta sekä joogakentällä että sen ulkopuolella. Teos on vakiinnuttanut paikkansa useiden joogaopettajakoulutusten kurssikirjana. Joogafilosofian kiemuroita Matti availee kirjassaan Tiedonjanoinen joogi (Aula & Co 2021).

 

Matti tunnetaan myös suosittuna luennoitsijana, joka opettaa joogan historiaa ja filosofiaa monissa joogaopettajakoulutuksissa.Tässä opettajakoulutuksessa Matti tutustuttaa sinut joogan historian tärkeimpiin käännekohtiin, keskeisiin henkilöihin ja klassisiin joogateksteihin. Opit, miten jooga liittyy intialaiseen kulttuuriin ja uskontoon, mistä joogan erilaiset harjoitukset ovat peräisin, miten siirtomaavalta vaikutti joogan kansainvälistymiseen, ja millaiset aatesuuntaukset vaikuttivat joogan vastaanottoon Intian ulkopuolella. Lisäksi pääset tutustumaan joogafilosofiaan, ja saat käyttöösi työkalut, joiden avulla voit itsenäisesti paneutua joogaharjoitusten takana oleviin ajattelutapoihin. Lyhyesti sanottuna opit perustiedot, joita jokainen sivistynyt joogi tarvitsee.

Emilia Saarela, Aallon joogaopettajakoulutus, joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere
Emilia Saarela - Anatomia

Emilia Saarela on fysioterapeutti, joogaopettaja, tanssija ja äiti. Hän on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2003 ja työskennellyt Suomen Kansallisoopperan ja -baletin päätoimisena fysioterapeuttina vuodesta 2005 lähtien.

 

Emilia on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta näkökulmasta ja onkin useiden fysioterapiamenetelmien lisäksi opiskellut monipuolisesti hyvinvoinnin alalla, mm. NLP:tä, ravintovalmennusta ja Hakomi -kehopsykoterapiaa. Emilia opettaa päätyönsä ohessa joogaa, järjestää hyvinvointiretriittejä ja luo intuitiivista tanssitaidetta. Joogaopettajaksi Emilia on valmistunut Roots to Rise -joogaopettajakoulutuksesta vuonna 2019. 

 

Joogaopettajakoulutuksen anatomian osuudessa tutustutaan anatomian perusteisiin ja kehon toimintaan. Emilian opetus on käytännönläheistä ja tapahtuu pääasiassa tutkien, palpoiden ja liikkuen. Tavoitteena on oppia harjoittamaan ja opettamaan joogaa turvallisesti yksilön tarpeet huomioiden.

joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere
Anu Niemi - Esiintymistaidot

Anu Niemi on näyttelijä, teatteri- ja joogaopettaja. Anu on myös tamperelaisen Studio Vintin toinen perustajista. Hän on näyttelijäntyön ohella opettanut useita vuosia kehon ja mielen salaisuuksia teatterin ja joogan tarjoamilla työvälineillä, auttaen ihmisiä löytämään omat vahvuutensa, sekä jaksamaan arjessa. Anu on kouluttanut useita yrityksiä ja yhteisöjä läpi muutoksen ja auttanut parantamaan työyhteisön vuorovaikutusta, ilmaisua ja yhteishenkeä. 

Anun kouluttamia yrityksiä ja yhteisöjä ovat mm. MLL - Pirkanmaa, Kela, Nordea, Osuuspankki, Suomen 4H-liitto, Tampereen Kaupunki, Sastamalan seudun sosiaali- ja terveyspalvelut, Bauer Media Oy, Tampereen ev.lut seurakunta, Pirkanmaan Osuuskauppa, Poliisiammattikorkeakoulu ja useat pienemmät yritykset ja yhteisöt. Ryhmävalmennusten lisäksi Anu on tehnyt yksilövalmennuksia ilmaisun, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin saralla. Anu on opettanut teatteria ja ilmaisua mm. Suomen Teatteriopistolla, Tampereen yhteiskoulun ja Virtain lukiolla, Tampereen yliopistolla ja tehnyt tunnetaitovalmennuksia Valkeakosken varhaiskasvatuksen puolella ja Tampereen kaupungin opettajille. Tällä hetkellä Anu täydentää opintojaan joogan teraupeuttisia menetelmiä opiskellen.

Näyttelijä, FIA
Teatteriopettaja, TeM, KK, 

Draamapedagogi, Tunnetaitovalmentaja 

Integral Yoga I & II, Yin-, Ilma- ja kasvojoogaopettaja 

Äänimaljahoitaja

Niina Katara, Aallon joogaopettajakoulutus, joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere
Niina Katara - Liiketoiminta

Niina valmistui joogaopettajaksi Intiassa syksyllä 2015. Siitä lähtien hän on kerryttänyt monipuolista työkokemusta joogan saralla tuntisopimuksella, kevytyrittäjänä sekä päätoimisena yrittäjänä. Niinalla on kokemusta viikkotunneista, workshopeista, kursseista sekä yritysasiakkaista. Tämän lisäksi hän rakensi korona rajoitusten vallitessa online joogapalvelun. Tällä hetkellä Niina opiskelee tradenomi tutkintoa, ohjaa joogaa, kehittää online joogapalvelua, sekä valmentaa hyvinvointialan yrittäjiä digipalvelujen kehittämisessä ja myynnissä.

Niinan liiketoiminta osuudessa tulet saamaan 7 vuoden kokemuspohjalta käytännön neuvoja joogauran aloittamiseen. Tulet saamaan ajankohtaisia vinkkejä markkinointiin, asiakashankintaan ja oman brändin luontiin. 

Niinan luento on kannustava ja inspiroiva sekä säilyttää maanläheisen otteen liiketoimintaan. 

Instagram: niinakatara

Verkkosivut: www.dakomedia.com

joogaopettajakoulutus Tampere, Tampereen joogaopettajakoulutus, Joogaopettajakoulutus Tampereella, Aallon joogaopettajakoulutus, Joogakoulutus Tampere, Meri Tiitola
Meri Tiitola - Mantraopettaja

Meri Tiitola on musiikin maisteri sekä laulunopettaja.

Meri on Krishnamacharya Healing and Yoga Foundationin sertifioima mantraopettaja, jolle eläinten oikeudet on sydämen asia.

 

Rakastan ihmisääntä ja kaikenlaista työskentelyä sen parissa. Minulle on tärkeää, että kaikki voivat nauttia omasta äänestään ja sen hyväätekevistä vaikutuksista.

Iia Lappalainen, joogaterapeutti, fysioterapeutti, Joogaopettajakouklutus Tampere, Aallon joogaopettajakoulutus
Iia Lappalainen - Joogan syvemmät harjoitteet

Jooga on ollut elämässäni jo yli kolmekymmentä vuotta, olen fysioterapeutti, jooganopettaja ja

joogaterapeutti. Koen että nämä ammatit tukevat upeasti toisiaan; työssäni yhdistän joogan

kokemuksellisuutta ja lääketieteen uusimpia tutkimuksia. Ne tarjoavat monipuolisia keinoja kohti

kokonaisvaltaista hyvinvointia, elämäniloa ja rauhaa.

 

Koulutan jooganopettajia mm. Suomen Joogaliitossa ja ohjaan täydennyskoulutusta. Olen toiminut joogaterapeuttina yli kymmenen vuotta ja koulutan myös joogaterapeutteja.

Satu Paavola, ayurveda, Aallon joogaopettajakoulutus Tampere
Satu Paavola | Svanati - Ayurveda

Satu on kouluttautunut näyttelijänammattinsa lisäksi Ayurvediseksi elämäntaidonohjaajaksi Suomen Ayurvedainstituutissa Helsingissä, josta hän valmistui vuonna 2020. Satu syventää opintojaan tällä hetkellä kansainvälisessä Siddha Veda -perinteen mukaisessa koulutusohjelmassa Ayushakti Ayurvedin (Mumbai, Intia) ohjauksessa opettajinaan mm.  Dr. Hemang Parekh ja Dr. Ronak Naik, Dr. Smita Naramin johdolla. Asiakastyön lisäksi Satu luennoi ja opettaa ayurvedaa ja sen perusteita.

 

”Minun visioni ayurvedisena elämäntaidon ohjaajana on auttaa ihmisiä löytämään läheisemmän, kuuntelevamman suhteen itseensä ja ymmärtää olevansa osa luontoa ja sen lainalaisuuksia. Se on auttaa ihmisiä löytämään tie omaan elämäänsä ymmärtäen omien valintojen merkityksen sekä potentiaalin oman ja ympäröivän elämän parantamiseksi. Tavoitteenani on visioni mukaisesti auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti siten, että keho ja sen toiminnat, psyyke sekä henki tulevat huomioiduksi kunkin ihmisen sen hetkisen ymmärryksen ja vastaanottokyvyn mukaisesti. Tehtäväni on välittää tietoa siitä, miten ihminen voi itse parantaa omaa elämänlaatuaan hyväksymällä itsensä osaksi suurempaa materiaalis-henkistä kokonaisuutta ja tekemällä päivittäisiä valintoja sen mukaisesti. Sen lisäksi, että autan ihmisiä näkemään oman fyysisen laatunsa lainalaisuudet ja siihen sopivan ruokavalion ja elämäntavan, haluan johdattaa asiakkaitani tutustumaan mielen toimintojen merkitykseen heidän kokonaisvaltaisessa terveydessä.”  -Satu

bottom of page