top of page
Aallon joogaopettajakoulutus, Tiimi

JOOGAPOLULLASI MUKANA

Rautaisen ammattitaidon ja tiedon omaavat opettajat
Kirsi Tikka, Aallon joogaopettajakoulutus
Kirsi Tikka - Pääkouluttaja

Kirsin tunneilla on läsnä kerroksellisuus - sisältä käsin liikkuminen, itsensä kuuntelu, aitous. Tuntini ovat lempeän dynaamisia tempoltaan, jokainen harjoittaja toki kokee tunnin intensiteetin päivästä riippumatta eri tavoin. Inspiroidun vuodenajoista, lukemistani joogafilosofian teksteistä, runoista, ihmisten välisestä sanattomasta ja sanallisesta kommunikaatiosta. Olen kiinnostunut siitä miten, liikkua sisältä käsin ikään kuin luut liikuttaisivat lihaksia tai miten iho on hengittävä ja tunteva." Tälle inspiraationa on toiminut israelilainen gaga- tanssitekniikka, vaikka sama idea löytyy monista kehomielilajeista.

 

Ensikosketuksen joogaan Kirsi sai 13-vuotiaana vierailevalta  baletinopettajalta Saima Kranigilta, mutta varsinainen joogakärpänen iski 19-vuotiaana. Silloin jooga toimi terapeuttisena ja mieltä avartavana kokemuksena tanssin rinnalla. Vakava fyysinen loukkaantuminen ohjasi hänet joogan pariin ja siitä hetkestä avautui uusi maailma.

Ensimmäinen joogan harjoitusmuoto oli astangajooga, ja parhaimpia hetkiä matolla olivat alun ja lopun mantrahetket. Joogan filosofian puoli on kiehtonut alusta saakka, ja se on ollut Kirsin harjoituksen ydin koko joogapolun ajan. 

Ensimmäiseltä ammatiltaan Kirsi on ammattitanssija (Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitos). Hän opiskeli pääaineenaan balettia ja sivuaineena nykytanssia Balettioppilaitoksessa vuosina 1999-2006. Ammattitanssijan työn ohella hän alkoi ohjata joogaa, ja vuoden 2008 syksystä alkoi opettaa joogaa päätoimisesti. Joogan opettamisen rinnalla hän opiskeli kulttuurintuottajaksi Humanistisessa ammattikorkeakoulussa vuosina 2012-2017. Tällä hetkellä Kirsi opiskelee teologiaa ja uskontotieteitä Åbo Akademiassa, Turussa.

Joogakouluttajana Kirsi on toiminut vuodesta 2017 lähtien, ja joogakoulutusten lisäksi toiminut kouluttajana myös Personal Trainer Akatemialla vuosina 2017-2019. Tällä hetkellä hän opettaa ja kouluttaa Helsingissä Yoga Base Helsinki- nimisellä studiolla, jonka toinen perustajajäsen hän on, sekä säännöllisiä omia joogatunteja ja työpajoja Lappeenrannassa ja Tampereella. Helsingissä hän kouluttaa jooganopettajia Roots to Rise Yoga- nimen alla, sekä on toiminut vierailevana opettajana mm. Pranama Kallion opettajakoulutuksessa. Kesällä ja syksyllä 2020 Kirsi oli perustamassa Saimaa Yoga Collectivea Lappeenrantaan, joka on hänen lapsuuden kotikaupunkinsa, ja myös nykyinen toinen kotikaupunki.Vuosien saatossa Kirsi on ehtinyt opiskella lukuisissa joogan opettajakoulutuksissa. Mainittakoon mm. hatha vinyasa, yin-jooga, Embodied Yoga, Ishta Yoga, Shakta Yoga ja Shaiva Tantra.

Kirsiä kiehtoo ihminen psykofyysisenä ja henkisenä kokonaisuutena. Siksi joogan oppilaana ja opettajana hänelle tärkeintä on katsella kaikkia ihmisiä kokonaisuutena.

image0.jpeg
Janne Kontala - Joogan filosofia

Janne Kontala on kouluttanut jooganopettajia vuodesta 2005 alkaen. Hänen erikoisalaansa ovat joogan filosofia ja meditatiiviset menetelmät.

Jannella on ylin Yoga Alliancen kouluttajapätevyys (E-RYT 500; YACEP) ja tohtorintutkinto uskonotieteestä (Åbo Akademi, 2016).

 

Häneltä on ilmestynyt suomeksi kaksi kirjaa joogasta (Joogan Sydän; Yoga-sutra. Hiljaisen mielen tie); kolmas, kommentaari Bhagavad-gitaan, ilmestyy syksyllä 2023.

Matti Rautaniemi, Aallon joogaopettajakoulutus
Matti Rautaniemi - Joogan filosofia

Matti Rautaniemi on joogan historiaan erikoistunut uskontotieteilijä, tietokirjailija ja suomentaja. Hän on valmistunut teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta ja tekee väitöskirjaa Suomen joogahistoriasta Åbo Akademissa. Matin kirja Joogan historia (Basam Books 2020) on kerännyt kiitosta sekä joogakentällä että sen ulkopuolella. Teos on vakiinnuttanut paikkansa useiden joogaopettajakoulutusten kurssikirjana. Joogafilosofian kiemuroita Matti availee kirjassaan Tiedonjanoinen joogi (Aula & Co 2021).

 

Matti tunnetaan myös suosittuna luennoitsijana, joka opettaa joogan historiaa ja filosofiaa monissa joogaopettajakoulutuksissa.Tässä opettajakoulutuksessa Matti tutustuttaa sinut joogan historian tärkeimpiin käännekohtiin, keskeisiin henkilöihin ja klassisiin joogateksteihin. Opit, miten jooga liittyy intialaiseen kulttuuriin ja uskontoon, mistä joogan erilaiset harjoitukset ovat peräisin, miten siirtomaavalta vaikutti joogan kansainvälistymiseen, ja millaiset aatesuuntaukset vaikuttivat joogan vastaanottoon Intian ulkopuolella. Lisäksi pääset tutustumaan joogafilosofiaan, ja saat käyttöösi työkalut, joiden avulla voit itsenäisesti paneutua joogaharjoitusten takana oleviin ajattelutapoihin. Lyhyesti sanottuna opit perustiedot, joita jokainen sivistynyt joogi tarvitsee.

Emilia Saarela, Aallon joogaopettajakoulutus
Emilia Saarela - Anatomia

Emilia Saarela on fysioterapeutti, joogaopettaja, tanssija ja äiti. Hän on valmistunut fysioterapeutiksi vuonna 2003 ja työskennellyt Suomen Kansallisoopperan ja -baletin päätoimisena fysioterapeuttina vuodesta 2005 lähtien.

 

Emilia on kiinnostunut kokonaisvaltaisesta näkökulmasta ja onkin useiden fysioterapiamenetelmien lisäksi opiskellut monipuolisesti hyvinvoinnin alalla, mm. NLP:tä, ravintovalmennusta ja Hakomi -kehopsykoterapiaa. Emilia opettaa päätyönsä ohessa joogaa, järjestää hyvinvointiretriittejä ja luo intuitiivista tanssitaidetta. Joogaopettajaksi Emilia on valmistunut Roots to Rise -joogaopettajakoulutuksesta vuonna 2019. 

 

Joogaopettajakoulutuksen anatomian osuudessa tutustutaan anatomian perusteisiin ja kehon toimintaan. Emilian opetus on käytännönläheistä ja tapahtuu pääasiassa tutkien, palpoiden ja liikkuen. Tavoitteena on oppia harjoittamaan ja opettamaan joogaa turvallisesti yksilön tarpeet huomioiden.

Sami Nuora, Aallon joogaopettajakoulutus
Sami Nuora - Ayuverda

Sami Nuora on ayurvedavalmentaja, joogaohjaaja, fytonomi, viisausperinnefilosofi ja inspiraatiopuhuja. Hän on valmistunut Suomen Ayurvedainstituutista sekä Joogakoulu Shaktasta. Tällä hetkellä hän opiskelee lisää American Institute of Vedic Studiessissa.

 

Sami on perustamassa viisausperinnekoulua ja hän on toiminut ammattiluennoitsijana, kirjoittajana, asiantuntijana, kouluttajana ja valmentajana jo useita vuosia.

 

Samia on kehuttu loistavana puhujana, sekä kiitetty hänen kyvystään yhdistää ayurvedan ja ykseysfilosofian periaatteet funktionaaliseen lääketieteeseen sekä käytännön arkeen kansantajuisesti.

Panu Valo, Aallon joogaopettajakoulutus
Panu Valo - Äänenkäyttö

Panu Valo on Kurussa asuva näyttelijä, laulaja, ohjaaja ja savirakentaja. Hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi Tampereen yliopiston Nätyltä vuonna 2014. Hän on näytellyt mm. Tampereen Työväen Teatterissa, Rovaniemen teatterissa, Kokkolan kaupunginteatterissa, ja monissa muissa ammattiteattereissa ja vapaan kentän produktioissa ympäri Suomea.

 

Valo on myös ohjannut mm. Pauanne elää! -teatteriesityksen, sekä Morsiustaivas-oopperan

Niina Katara, Aallon joogaopettajakoulutus
Niina Katara - Liiketoiminta

Niina valmistui joogaopettajaksi Intiassa syksyllä 2015. Siitä lähtien hän on kerryttänyt monipuolista työkokemusta joogan saralla tuntisopimuksella, kevytyrittäjänä sekä päätoimisena yrittäjänä. Niinalla on kokemusta viikkotunneista, workshopeista, kursseista sekä yritysasiakkaista. Tämän lisäksi hän rakensi korona rajoitusten vallitessa online joogapalvelun. Tällä hetkellä Niina opiskelee tradenomi tutkintoa, ohjaa joogaa, kehittää online joogapalvelua, sekä konsultoi yrittäjiä digipalvelujen kehittämisessä. 

Niinan liiketoiminta osuudessa tulet saamaan 7 vuoden kokemuspohjalta käytännön neuvoja joogauran aloittamiseen. Tulet saamaan ajankohtaisia vinkkejä markkinointiin, asiakashankintaan ja oman brändin luontiin. 

Niinan luento on kannustava ja inspiroiva sekä säilyttää maanläheisen otteen liiketoimintaan. 

WhatsApp Image 2023-01-13 at 09.10.13.jpeg
Meri Tiitola - Mantraopettaja

Meri Tiitola on musiikin maisteri sekä laulunopettaja.

Meri on Krishnamacharya Healing and Yoga Foundationin sertifioima mantraopettaja, jolle eläinten oikeudet on sydämen asia.

 

Rakastan ihmisääntä ja kaikenlaista työskentelyä sen parissa. Minulle on tärkeää, että kaikki voivat nauttia omasta äänestään ja sen hyväätekevistä vaikutuksista.

bottom of page